Buitenpleisterwerken


Door de buitenmuren van uw huis te bepleisteren (crepi) krijgt uw woning een nieuwe look, betere bescherming en kunt u opteren voor gevelisolatie. Daardoor is niet alleen uw gevel gerenoveerd, maar u kan u eveneens besparen op uw energiekosten.

Gevelisolatie

Buitengevelisolatie is een efficiënte isolatietechniek. Er zijn verschillende systemen om de buitenmuren van een woning te isoleren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij buitengevelisolatiesystemen met bepleistering, ook wel ETICS genoemd (External Thermal Insulation Composite Systems), komt het isolatiemateriaal op de buitenmuur van een nieuwe of bestaande woning. Het gaat hier wel degelijk om een systeem. Alle materialen zijn precies op elkaar afgestemd.

  • De woning wordt  de volledige levensduur beschermd tegen weersomstandigheden.
  • De bepleistering is voldoende waterdampdoorlaatbaar naar buiten toe.
  • Ongevoelig zijn voor scheurvorming.
  • Bijdragen tot de luchtdichtheid.

Opbouw

Van binnen naar buiten is het systeem opgebouwd uit een montagesysteem (lijm en/of mechanische bevestigingsmiddelen), isolatiemateriaal en pleister.

Isolatiemateriaal
Een goed geïsoleerde muur zorgt voor een lagere energiebehoefte en verhoogt het comfort binnenshuis. Voor buitengevelisolatiesystemen komen zowel geëxpandeerd polystyreen (EPS) als minerale wol in aanmerking. Maar uit onderzoek blijkt er een uitgesproken voorkeur voor EPS.

Pleisterwerk
Het pleistersysteem van ETICS bestaat uit een gewapende grondpleister en een afwerkpleister. Eventueel kan het nog aangevuld worden met voorbehandelings- of afwerkingsproducten die de absorptie van de ondergrond regelen, de hechting tussen de lagen bevorderen en zorgen voor een homogene kleur. Als laatste stap kan het pleister nog afgewerkt worden met een laag verf.