Binnenpleisterwerken


1. Klassieke gipspleister

Er zijn talrijke mogelijkheden om een wand met gips af te werken: van een egaal glad gepleisterde wand tot en met een rijkelijk gestructureerd oppervlak in schuurgips. Ook wanneer de oppervlakken later worden geschilderd, behangen of betegeld, biedt dit moderne bouwmateriaal de ideale ondergrond. 

Renovatie

Tip: neem tijdig contact op en vermijd onnodige werken en kosten 

Bij renovatiewerken wordt de vakkennis van de stukadoor nog belangrijker want iedere renovatie biedt nieuwe uitdagingen. Gips is echter een materiaal dat in moeilijke omstandigheden toch een bevredigend resultaat kan bieden. Een boog, hol of bol vlak? Alles kan! Gips is dus de materiaalkeuze bij uitstek om uw renovatiedromen te realiseren.

Toepassingen:

  • pleisteren bovenop oud pleisterwerk
  • herstellen dagkanten bij plaatsen van nieuwe ramen
  • uitpleisteren bogen/rondingen
  • naadloos pleisteren van toegemetste deuropeningen
  • verlagen van hoge plafonds
  • bepleisteren van draagprofielen bij verwijdering draagmuur
  • herstellen plafond bij verwijdering oude schouw
  • ....

2. Leempleister
Leem werkt vochtregulerend: het neemt water op bij vochtige lucht en geeft die terug af bij droge lucht. Zo krijg je een constante en gezonde luchtvochtigheid in de ruimte. Dit is niet enkel theorie. Dit voel je. Leem is isolerend en werkt geluidsabsorberend. Het wordt niet voor niets in geluidsstudio’s gebruikt. Het is de enige pleister die niet mee resoneert. Bij waterschade zal leem in tegenstelling tot gips niet onherroepelijk beschadigd zijn. De leem droogt na herstelling gewoon terug op. Voor een fijnere afwerking bestaat er leemfinish. Dit is een dun laagje gepigmenteerde leem bovenop de basislaag waarmee je je muur de gewenste kleur geeft. Verven hoeft niet meer. Je muur heeft reeds een ziel gekregen. Basisleem (zonder kleur en met stro) is goedkoper dan klassieke gips. Lemen is wel arbeidsintensiever, waardoor het aantal werkuren oploopt. Een geleemde muur is al na enkele weken overschilderbaar. Na de werken kunt u het ‘afval’ in de moestuin gooien.